Vi har redan fått din tid, nu vill vi ha dina pengar också!


Världen befinner sig i en kritisk situation och medan kriget i Ukraina fångar all vår uppmärksamhet finns det mycket annat som väntar på att berättas – och granskas. För att göra det behöver vi pengar – dina pengar! Med din hjälp kan vi producera ännu mer angelägen journalistik och fortsätta ge dig en annan bild av världen, skriver Global Bar Magazines chefredaktör David Isaksson.

Jag skriver det här på vägen hem från en dryg vecka i Colombia, ett land som om en dryg månad kan ha fått sin första vänsterpresident. Om det sker så är det en dramatisk – och intressant utveckling – men som få andra medier sannolikt kommer att uppmärksamma.

Under de drygt två år som gått sedan vi startade Global Bar Magazine har vi publicerat nästan 1 500 artiklar om globala frågor och över 100 avsnitt av Global Podd. Det har handlat om bistånd, om mänskliga rättigheter, men också om kultur, miljö och länder som få vet något om. Vi har avslöjat, analyserat, förklarat och granskat. Men också – hoppas vi – fått dig att skratta och inte minst – få upp ögonen för något du inte kände till tidigare.

En annan bild av världen, helt enkelt.

När det gäller bistånd och globala frågor är vi nyhetsledande i Sverige. Samma sak när det gäller att gå på djupet med utvecklingen i Burkina Faso, eller Honduras eller när vi granskat bristen på mångfald inom biståndet. Vi publicerar artiklar på engelska och när vi tycker det är viktigt – också på spanska.

Vi gör det därför att vi är helt självständiga. Det är vi – och du som läser oss – som bestämmer vad vi ska skriva om!

Testa en prenumeration! Du har två veckor på dig att bestämma dig! https://globalbar.se/produkt/prenumeration-2/

Vi har redan fått din tid för vi vet att du och många andra läser det vi skriver. Nu vill vi ha dina pengar också! Bra journalistik kostar. Därför inför vi nu successivt en betalningsvägg för våra viktigaste artiklar. De intäkter vi får från dig – och de som redan valt att prenumerera/bli medlemmar – gör att vi kan utveckla vårt journalistiska arbete ytterligare och erbjuda ännu fler artiklar som går på djupet.

Det blir också fler events och samtal och genom Globala veckan hjälper vi dig hålla koll på vad som händer i Sverige. Och så fortsätter förstås rösterna att strömma in. Frågan är – vem blir biståndsdebattens mäktigaste? Om du inte redan röstat så har du fortfarande chansen.

Vi hoppas att du vill följa oss framöver. 

Och för dig som ännu inte bestämt dig om du vill bli prenumerant (och så klart du som redan är det) – kom på Global Bar den 11/5, ge oss dina synpunkter och hör oss berätta mer om vad som kommer att hända framöver.

Varmt välkommen!

David Isaksson 
Chefredaktör

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.