Vem är din kvinnliga förebild?


Lenitt i Colombia inspireras av Shakira, Vitali i Ukraina ser upp till sin frus mod och Anthony minns sin första lärare. Den 8 mars, på den internationella kvinnodagen i en tid då kvinnor kämpar för att uppnå jämställdhet och rättvisa, frågar vi människor runt om i världen: Vem är din kvinnliga förebild?

Lenitt Peña España, egenföretagare, Colombia

– En kvinna som inspirerar mig är Shakira. Jag tror hon är en stor källa till inspiration för många kvinnor i Colombia. Det är imponerande hur någon med hennes bakgrund har kunnat nå den framgång hon har idag. Hon verkar också vänlig och lät inte något stoppa henne från att uppnå sina drömmar. Hon är ett exempel som de flesta kan följa. Jag gillar också hennes musik. 

Chris Otieno, projektledare, Mombasa, Kenya

– Melinda Gates. Jag tycker att hon är en inspirerande ledare som har visat att kvinnor kan göra stora saker inom affärsvärlden och samtidigt arbeta för att skapa en rättvisare och mer jämlik värld. Melinda Gates är inte bara en framstående person inom tekniksektorn, hon är också en stark förespråkare för kvinnors jämställdhet och arbetar för att förbättra livet för de fattiga.

Vitali Shumchenko, projektledare, Kyiv, Ukraina

– Min flickvän Natasha som bestämde sig för att stanna i Kyiv vid en tidpunkt då hela världen trodde att Ukraina skulle falla på 72 timmar. Trots att fienden bara var 25 kilometer bort vägrade hon att lämna sina äldre familjemedlemmar som inte kunde fly. Under veckor av explosioner och beskjutning hjälpte hon sina älskade släktingar och sina grannar.

Appia Hermann, musikintresserad student, Elfenbenskusten

– Michelle Obama är en inspirerande kvinna tycker jag. Hon blev den första svarta kvinnan i Vita Huset som First Lady. Hon har inte bara fått värdefulla utmärkelser, utan har också varit en stark partner och visat mycket stöd för sin man under hans politiska karriär. Utöver detta har hon kämpat för jämlikhet och mot rasism. Michelle Obama har visat enormt engagemang för samhället och jag beundras av hennes uppmaningar till positiv förändring.

Anthony Caswell, författare, Mexico City

– Min kvinnliga förebild är Mrs. McCartney. Hon var min min första lärare, sträng och tålmodig. Även om hon var allvarlig hela dagen, förvandlades hon under de sista femton minuterna av lektionen och förundrade oss med att gå in i karaktär när hon läste för oss. Hon inspirerade mig med sin berättarglädje och än idag finns en kärlek till läsning kvar i allt jag gör. Hon lockade mig att vara nyfiken.

Här är förra veckans fråga:

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.