Vem frågar du om råd?


Roberto i Puerto Rico och Nagujja i Uganda förlitar sig på sina mammor för att få råd om livet. Maria i Colombia vänder sig oftast till sin pojkvän och Yasser i Egypten tänker hellre själv ett tag innan han ber om råd. Livet är fullt av svåra beslut och vi frågade personer runt om i världen: Vem frågar du om råd?

Maria Mercedes Salgado, Bogota, Colombia

– Det beror på vad det är jag behöver för råd. Min pojkvän är en av dem jag oftast vänder mig till först. Ofta behöver jag bara att han lyssnar på mig för att jag själv ska hitta svaret på min fråga. Min mamma är en annan person jag ofta pratar med – hon är en viktig person i mitt liv, speciellt när det gäller problem med familjen. När jag känner att jag är förvirrad och ältar mycket är det mina närmsta vänner som jag vänder mig till och de hjälper mig alltid att bli mer klarsynt. 

Yasser Ezzat, Kairo, Egypten

– Jag behöver oftast tänka ganska länge själv innan jag vänder mig till någon för att be om råd för att veta vad jag verkligen känner. Sen börjar jag fråga om råd och då vänder jag mig till olika personer för att få olika perspektiv, jag har inte EN person som jag vänder mig till för allt. Jag tror det hjälper mig att fatta bättre beslut när jag fått olika perspektiv på frågan från olika personer. 

​​Nagujja Reginah, Kampala, Uganda

– Det kan vara svårt att be om råd, eftersom man inte vill visa att man har problem med saker och ting. Nu när jag tänker efter tenderar jag att fråga de äldre eftersom de är mer erfarna. Min mamma och mormor brukar vara de som påverkar mig allra mest, det är också lätt att alltid fråga dem vad som helst. Nära vänner ger också bra råd när det gäller saker som vi kämpar med dagligen.

Dennis Natrayon, Bangkok, Thailand

– När jag behöver råd, oavsett om det gäller arbete eller privat, vänder jag oftast till min vän Kevin Richard. Han var min chef på det första produktionshuset jag jobbade på och han har lärt mig nästan allt jag vet om produktionsbranschen. Kevins arbetsmoral är fantastisk och han är mycket empatisk. Han är en väldigt osjälvisk person och sätter andra före sig själv hela tiden. Han vet alltid vad han ska göra i varje situation.

Roberto Frau, San Juan, Puerto Rico

– Det beror på vilket ämne jag behöver råd kring. Det är värdefullt att prata om svåra beslut med andra, eftersom det hjälper mig att tydliggöra mina tankar och få olika perspektiv. När det handlar om livsråd litar jag mycket på min mammas, min mans och närmaste vänners åsikter eftersom de känner mig bäst och jag kan vara helt säker på att de vill det bästa för mig. När det gäller karriärråd har jag haft många mentorer och även om vissa av de mest betydelsefulla råden har getts i förbifarten eller informellt, har dessa råd haft djupgående effekt hos mig. Dessutom har några av de bästa råd jag fått i en professionell miljö kommit från personer som jag inte vill efterlikna, och därför var värdet av rådet för mig att göra motsatsen till vad de rekommenderade.

Här är förra veckans fråga:

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.