Vi frågar: Vart åker du helst på semester?


Degi i Mongoliet och Manana från Georgien föredrar att utforska kultur eller natur. Seif från Tunisien rensar gärna tankarna i naturen. Erick i Kenya och Abu i Bangladesh reser gärna till platser där de kan njuta av den lokala maten. 

För många är semester en efterlängtad paus från vardagens stress och en möjlighet att utforska nya platser och uppleva nya kulturer. Vissa människor vill koppla av på stranden, medan andra vill ägna sig åt äventyr eller utforska historiska platser. Vi ställde frågan: Vart åker du helst på semester?

Erick Otieno, ansvarig för livsmedelsupphandling, Kisumu, Kenya

– Jag skulle vilja åka på semester till Zanzibar, eftersom jag aldrig varit på en ö och Zanzibar har några av de mycket nyttiga kryddor som vi normalt använder i vår matlagning, som svartpeppar, kryddnejlika, gurkmeja, kanel och många fler. Eftersom det är ett land med swahili-ursprung skulle jag gärna vilja interagera med olika människor för att lära mig hur swahili uppstod medan vi njuter av den mer prestigefyllda och grundläggande rätten ”Pilau”.

Degi Tserendamba, psykolog, Ulan Bator, Mongoliet

– Jag gillar att ha olika alternativ beroende på syftet. Varje sommar försöker jag ta mig till de naturliga källorna för att återhämta kropp och själ. När det gäller utlandssemestrar är det alltid lugnande att hålla sig borta från storstäderna och uppleva kulturella sevärdheter.

Seif Eddine Jlassi, artist, Mornag, Tunisien

– Jag föredrar att semestra i en lugn miljö, nära naturen där jag kan njuta av vacker omgivning, goda dofter och färgsprakande växter. Jag dras också till havet och varma vågor! I naturen kan jag rensa tankarna och uppleva små äventyr i det lilla. Även om jag älskar att utforska världen, spenderar jag ofta min semester i Tunisien. Bara genom att resa i mitt eget land upptäcker jag nya kulturer, dialekter och traditioner. I Tunisien kan du uppleva unika kulturarv i Tunis och Kartago, njuta på stranden i Hammamet, Sousse eller Djerba och det finns mängder av aktiviteter såsom ridning, dykning och vattenskidor. 

Manana Tevzadze, historiker, Tbilisi, Georgien

– Jag är mer av den utforskande typen och gillar att vara aktiv under semestern också, så jag väljer alltid att antingen utforska kultur eller natur, eller kombinera de två. Jag gillar att besöka nya, okända platser, där jag låter mig själv ”upptäcka” det jag möter på egen hand, utan guide, upplever och observerar lokalbefolkningens livsstil, väljer lokala ställen att bo och äta på och observerar eller prövar en lokal livsstil – ett levande kulturarv.

Abu Nayem, administratör, Cox’s bazar, Bangladesh

– De flesta i Bangladesh passar på att hälsa på släkt och vänner under semestern, men det finns också klassiska turistmål såsom Cox’s Bazar. Där kan man promenera på stranden i solnedgång och njuta av god traditionell mat som fuchka, mundi och te. Jag personligen längtar efter att resa till Bandarban, det ligger uppe i bergen. Det lockar mig för att det är svalare och jag älskar att hajka i bergen. Andra populära resmål som jag kan rekommendera är Sant martin, Mohesh khali, Shundarban, Shylet, Srimagal och Ratargul.

Här är förra veckans fråga:

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.