Vi frågar: Vad lagade du till middag igår?


Som ägare till en pizzeria blir det ofta pizza till middag för Waldo som bor i Chile. Wicgoal och Mohammed föredrar gärna lite traditionella rätter. Ahmed får ofta maten serverad då han jobbar ute på sjön. Matlagning kan vara både kreativ och en praktisk grej att göra. Många lagar mat varje dag medan många beställer ganska ofta. Vi är nyfikna på vad folk runt om i världen lagade till middag senast.

Nikita Rita, Nairobi, Kenya

– Ris och kött. Jag kände att jag ville ha något simpelt men ändå mättande. Ärligt talat så är det väldigt ofta jag lagar ris och kött. Det är min favoriträtt, både för att det är jättegott och för att det går snabbt att tillaga. 

Mohammed Alemi, Teheran, Iran

– Jag åt ghorme sabzi med ris till middag igår. Ghorme sabzi är en jättegod och nyttig gryta som är baserad på massa grönsaker, torkad lime och lammkött. Det är en god persisk rätt som många här i Iran äter tillsammans med ris. 

Waldo Vega, Tocopilla, Chile

– Jag äger en pizzeria, ”Pizzeria Victorio” så jag brukar äta pizza men eftersom jag bor nära en av Chiles hamnar, Tocopilla så äter jag min pizza med mycket musslor. Jag åt även empanadas idag vilket är en slags pirog med fyllning, det är typiskt chilensk mat.

Ahmed Rafat Adly, Kairo, Egypten

– Jag jobbar på ett stort fartyg och är ute på sjön flera veckor i sträck så då lagar jag inte mat. Vi får allting serverat och igår så var det kalkonskivor med pasta och röd sås. Det finns säkert massa mattrender men jag har inte så bra koll. 

Wicgoal Chuong Yuop, Bentiu, Sydsudan

– Igår åt jag walwal till middag. Det är en traditionell gröt som jag ofta äter. Annars är det också vanligt att äta kop, en typ av korn som växer här. Det passar bra tillsammans med get- och komjölk. Sen äter jag också mycket mango och sorghum. 

Läs också

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.