Vad gör du för att minska ditt klimatavtryck?


Liam i Elfenbenskusten och Rosemary i Nigeria försöker kasta mindre plast och är noga med att inte skräpa ned, medan Simel i Kenya har startat ett helt trädplanteringsprogram för att öka skogstäckningen och skydda vattenkällor. Klimatförändringar är en av våra stora ödesfrågor. Vi blev nyfikna på hur andra runt om i världen ser på fenomenet och ställde frågan: Vad gör du för att minska ditt klimatavtryck?

Liam Falle, student, Elfenbenskusten

– Jag bor i ett land där det är väldigt vanligt att kasta skräp i naturen. Till skillnad från europeiska länder finns det inga resurser för att ta hand om skräpet. Många lever i ett ”om inte andra gör något varför ska jag göra det”-mentalitet men själv är jag väl medveten om klimatförändringarna. Jag undviker att kasta plast och liknande i naturen och återanvänder material som flaskor och liknande. Jag undviker att köpa engångsprodukter och produkter med många förpackningar.

Lenin Raghuvanshi, grundare och VD för PVCHR, Varanasi, Indien

– Vi sprider urbefolkningars kunskap om Buddhas koncept kring rätt livsföring, som är ett sätt att leva ett liv i samklang med miljön utifrån ett behovsbegrepp. Girighet och hegemonisk maskulinitet i allians med girig nyliberal ekonomisk politik skapar korporativism, vilket är ett av de största hoten mot klimatförändringarna. Jag och vår organisation People’s Vigilance Committee on Human Rights PVCHR kämpar mot detta koncept. Att förändra kunskap, attityder och praxis hos människor på gräsrotsnivån är en viktig del av vårt arbete. Men vi för också in gräsrötternas röst i beslutsfattandet och i maktens korridorer.

Rosemary Ogunsowo, student, Nigeria

– Jag försöker bidra till en bättre miljö. Regeringen har infört flera olika regler för att förbättra miljöarbetet och jag följer reglerna väldigt noggrant. Jag kan också spela min roll genom att inte slänga skräp på marken eller dumpa sopor på fel plats. Jag pratar också om detta för att försöka lära andra människor att bli ta större ansvar och anamma samma vanor.

Syed Sabtain, student, Pakistan

– Ja, jag tror inte jag kan göra så mycket själv, men jag har planterat över 15 träd på egen bekostnad i min skola som jag vattnar flera gånger i veckan. Jag tar hand om dem så att de har en positiv effekt på klimatet och miljön.

Simel Benson Punke, miljöaktivist, Kenya

– Ja, jag tar följande steg: Jag har startat ett trädplanteringsprogram för att öka skogstäckningen och skapa mer grönska. Jag följer med i vad som händer med naturen för att se till att det inte sker någon illegal avverkning eller annan förstöring av skogen eller vattenkällor. Jag försöker också motverka nedskräpning.

Här är förra veckans fråga:

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.