Vad är nyckeln till lyckliga relationer?


Vineetha i Indien satsar på öl, humor och ost för en lycklig relation medan Haftom i Etiopien och Jessica i Kenya tror att ärlighet är nyckeln till ett långt förhållande. De flesta människor vill ha lyckliga relationer i sina liv, men vad är det som verkligen skapar dessa? Vi blev nyfikna och frågade människor runt om i världen: Vad är nyckeln till lyckliga relationer?

Wendy Liz Aguilar, myndighetschef, Honduras

– Detta är en bra fråga eftersom jag nyligen har inlett mitt första officiella förhållande och kommer att gifta mig i november. Jag tror att nyckeln till ett lyckligt förhållande är en god kommunikation. Det skapar förståelse och trygghet för att kunna övervinna alla svårigheter. Om du har ett förhållande som bygger på förtroende kommer det bli ett lyckligt förhållande.

N’guessan Koffi Neri Joel, student, Elfenbenskusten

– För det första anser jag att personerna måste älska varandra helhjärtat innan de kan bli ett par. Det andra viktigaste i en relation är att kommunikationen funkar. Kommunikation är ett ömsesidigt utbyte där var och en kan lära sig mer om sin partners egenskaper. För det tredje så måste paret också respektera varandras gränser, det handlar om tillit.

Jessica Opiyo, lånehandläggare, Nairobi, Kenya

– Jag tycker man ska respektera varandras personliga utrymme men samtidigt vara ärlig med vad man tänker på. Särskilt när det gäller känslor. Om din partner gör dig besviken, säg det istället för att gå omkring och bli arg. Oavsett hur upptagen du är, ta er tid att ringa varandra. Alla är upptagna, men du kan alltid göra rum för din partner. Ett annat tips är att göra en lista över saker som ni vill göra tillsammans för att skapa fina minnen som ni sedan kan se tillbaka på.

Haftom Kahsay, doktor i filosofi, Tigray, Etiopien 

– Att vara helt ärlig i varje del av livet och speciellt i ett förhållande är en svårt sak att klara av. Men enligt mig är det just ärlighet som är nyckeln till ett lyckligt och hållbart förhållande och för mig räcker det så.

Vineetha Bambasala, utbildningsledare, Mangalore, Indien

– För mig beror det på vad det är för relation. I relationen med mina föräldrar handlar det om respekt, tillit och om att bli hörd. I en nära vänskapsrelation värdesätter jag sarkasm, humor och att kunna njuta av livets enkelhet tillsammans. När det kommer till en partner är det viktigt med massa öl, ost och skratt! Nej, men skämt åsido- det är viktigt att kunna förlåta varandra för misstag som man gjort, att kunna vara sårbara och acceptera varandra som man är.

Här är förra veckans fråga:

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.