Global Festival – första programpunkterna klara!


Engagemang som gör skillnad, kvinnliga fotografer från Irak och vad kommer att hända under rättegången mot Lundin? Nu är de första programpunkterna klara för Global Festival som äger rum på Studio SN7 (Stora Nygatan 7) i Stockholm 21–25 augusti.

Programmet planeras steg för steg och en del tider kommer vi att hålla öppna in i det längsta för att kunna följa med det som händer i världen. Här kan du läsa om de första punkterna.

Utställning: Kvinnliga fotografer visar sitt Irak

Invigning: 21/8 kl 8.30 Vi bjuder på fika.

Hana Kamal följer Bettys hemliga resa mot att bli kvinna, Marwa Sarkawt porträtterar en pappa som förlorade ett öga, ett öra och ett ben i kampen mot ISIS och Saba Kareem fascineras av palmer.

Det här är några av de irakiska kvinnliga fotografer som deltagit i ett samarbetsprojekt mellan Framing Photojournalism School och svenska Global Reporting, finansierat av Svenska institutet.

Fotografi har länge varit en uttrycksform för männen i det irakiska samhället. Det här projektet för samman kvinnliga fotografer för att stärka dem i deras yrke och för att sprida bilder från Irak tagna ur ett kvinnligt perspektiv. 

Utställningen har tidigare visats i Erbil i Irak. Nu visas den för första gången i Sverige.

Läs mer om utställningen här:


21/8 kl 18.30

Engagemanget som gör skillnad!

Hör de tre senaste årens vinnare av biståndsdebattens mäktigaste i ett samtal om vad som driver dem – och hur också du kan göra skillnad. 

Medverkande: Nuri Kino, Parul Sharma och Martin Uggla.


23/8 kl 8.30

Lundin, Sydsudan och rättegången

Sydsudan (dåvarande Sudan), 2002. En ung man med skador efter striderna. Foto: Sven Torfinn.

Vi bjuder på frukostfika.

Den 5 september startar rättegången mot Ian Lundin och Alexandre Schneiter, chefer för dåvarande Lundin Oil AB, för medhjälp till folkrättsbrott, grovt brott, i Sudan 1999–2003. Rättegången är unik i sitt slag och förväntas få stor betydelse för hur folkrättsbrott kommer att hanteras i framtiden.

Medverkande: Petter Bolme, som under tio års tid följt processen som nu leder fram till rättegången berättar om vad som hänt och vad vi kan förvänta oss av den juridiska processen.


Partners bidrar med idéer och kunskap

Global Festival anordnas i samarbete med Globala Fonden, Läkarmissionen, Palmecentret och Studio SN7. Fler partners tillkommer.

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.