Global festival: Första programpunkterna klara


Kvinnliga fotografer från Irak, AI i biståndet och hur minskar vi skadlig plast i utvecklingsländer. Det är några av de programpunkter som nu är klara för Global Festival.

Årets Global Festival som genomförs i samarbete med Stora Nygatan 7, Palmecentret, LM International, Läkare utan Gränser och Uppsala Health Summit (fler partners tillkommer) äger rum 19–23 augusti hos SN7 på just Stora Nygatan 7.

Nu börjar de första programpunkterna tas fram. Bland annat så blir det stor fotoutställning och panelsamtal med kvinnliga fotografer från Irak på festivalens första dag. Fotoutställningen är ett samarbetsprojekt mellan Framing Photojournalism School och svenska Global Reporting, finansierat av Svenska institutet. Projektet för samman kvinnliga fotografer för att stärka dem i deras yrke och för att sprida bilder från Irak tagna ur ett kvinnligt perspektiv. 

Under veckan pratar vi också om faran med plats i utvecklingsländer, hur vi systematiserar AI-arbetet i biståndet och vi frågar oss om det går att mäta kvalitet i svenskt bistånd? Vi pratar också om Palestina, Belarus, Georgien, Sudan, hälsa, framtiden för internationell humanitär rätt, civilsamhället och mycket mer.

Global Festival avslutas precis som förra året med ett bokmingel där aktuella författare intervjuas om sina böcker.

Redaktionen

Läs också

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.