Vi frågar: Vad äter du till frukost? 


Vinod i Indien föredrar en vegansk kost för en bättre hälsa och miljö, medan Diana i Colombia äter traditionella tamales lite då och då, även fast hon påstår att de kanske inte är så hälsosamma. Ifeanyi i Hongkong äter gärna ris med soppa och flera olika tillbehör.

Frukost är ofta kallad dagens viktigaste måltid och anses vara ett tillfälle att starta dagen med rätt näring. Vi undrade vad människor föredrar att äta på morgonen och ställde frågan: Vad brukar du äta till frukost?

Diana Severicheabella, projektassistent, Bogota, Colombia

– Frukost i Colombia är ofta mycket traditionellt, till exempel tamales. Även om jag inte äter dem varje dag, eftersom de är ganska stora och inte särskilt hälsosamma, gillar jag att “synda” då och då. Normalt sett äter jag annars något enklare till frukost, te, ost och bröd eller kex. Vissa dagar tar jag ett kokt ägg.

Ally Nsengiyumva, student, Kigali, Rwanda

– Jag brukar inte äta frukost, förutom på helgerna när jag är hemma så brukar jag dricka mjölk med chokladpulver i.

Lenny Sun, frilansjournalist, Phnom Penh, Kambodja

– Jag brukar äta Bay Sach Chrouk, marinerat fläskkött och ris. För mig är frukost också ett sätt att ha umgänge med skolkamrater, kollegor och vänner. Vi pratar över Bay Sach Chrouk-frukosten och dricker iskaffe eller iste, eftersom Kambodja i allmänhet är varmt.

Vinod Singh, projektledare, Guwahati, Indien

– En miljövänlig diet. Jag väljer en enkel vegansk kost med havregrynsgröt, frukt, grönsaker, Dahi och lite annat. Denna kost är inte bara bra för min hälsa utan även för planeten. Köttproduktion är en av de främsta orsakerna till utsläpp av växthusgaser, och en vegansk kost kräver mycket mindre resurser än en köttbaserad kost. Så genom att välja en vegansk kost gör jag inte det bara för mitt eget bästa utan också för en bättre miljö. Allmänt så är de flesta i Indien enade mot klimatförändringarna och väljer en vegansk och hälsosam frukost diet.

Ifeanyi Uzoeto, filosofie doktor, Hongkong, Kina

– Det kinesiska köket är fantastiskt, med många olika rätter att välja mellan och kombinera. Som internationell student (doktorand) äter jag vanligtvis min frukost antingen i skolans kafeteria, på en annan restaurang eller så beställer jag från olika matleverantörer på nätet. När det gäller själva måltiden brukar jag äta ris (dà mi) med en kombination av soppa och andra tillbehör. Sopporna kan innehålla kyckling, paprika, potatis och grönsaker osv. Vissa tillbehör som köttbullar och köttnudlar (ròu bāo zi och ròu miàn) också.

Här är förra veckans fråga:

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.