Drönare ritar kartor för miljoner markägare i Indien


Bonde i Gjurat - får han hjälp av drönaren i framtiden? Foto Shutterstock.

Med hjälp av kartor skapade av drönarbilder ska miljoner indier på landsbygden få papper på att de äger den mark de brukat i generationer.

Indien premiärminister Modi bestämde i oktober att utvidga ett projekt med att använda drönare för att fastställa ägarförhållanden av all mark på landsbygden. Detta kommer betyda väldigt mycket för bland annat hundratals miljoner jordbrukare som därmed får giltiga papper på att de äger viss mark och därmed lättar kan ta lån och investera.

 Två tredje delar av Indiens befolkning lever på landsbygden och ofta finns inga legala bevis på vilken mark man äger och konflikter kring detta är vanligt. Modi höll i mitten av oktober ett tal i Mumbai där han informerade om beslutet och menade att de kommer innebära en historisk förändring för en stor del an Indiens befolkning. Totalt kommer 620.000 byar att påverkas de närmaste fyra åren. Med hjälp av drönare kommer det bli lättare att rita digitala kartor över byarna och markområden. Detta kommer att resultera i att markägaren får att kort med ett unikt identitets nummer. Det betyder också att miljoner av tidigare oregistrerade markägare nu kan betala skatt.

De som är kritiska till satsningen menar dock att den nya registreringen av ägande riskerar att diskriminera daliter (kastlösa) och andra som inte kan läsa och skriva. 

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.