Global Podd 14/2020. Sverige ryter till! … Eller gör vi?


Phnom Penh. Foto: David Isaksson.

Efter decennier av övergrepp sätter Sverige till slut ned foten och stoppar biståndet till Kambodjas regering. I Honduras mördas fackliga aktivister och i Tanzania härjar presidentens benknäckargäng. Är vi svenskar alltför naiva och godtrogna – eller har vi tvärtom lärt oss ryta till? Vi pratar bomber, mord, korrupta despoter och biståndets omöjligheter med experter och aktivister.

Medverkande:

  • Karl- Anders Larsson, biståndsveteran som utvärderat det svenska demokratistödet till Kambodja.
  • Martin Ängeby, chef för den liberala biståndsorganisationen SILC.
  • Fatma Karume, stridbar jurist och mänskliga rättighetsförsvarare i Tanzania.

Programledare: David Isaksson och Ylva Bergman. 

Du kan också höra oss på Spotify

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.