Kuba ska tillverka ryskt corona-vaccin


Illustration: Shutterstock

Enligt uppgifter från den officiella kubanska nyhetsbyrån Prensa Latina kommer Kuba sannolikt att tillverka det ryska vaccinet Sputnik-V mot Covid-19 som enligt uppgift redan ska finnas tillgängligt. En produktion kan i så fall bli aktuell redan från november 2020.

Kuba, som enligt nyhetsbyrån har stor inhemsk kapacitet för läkemedelsproduktion, har tidigare producerat läkemedel för länder som Kina. Ryska experter har försäkrat att vaccinet inte ger några biverkningar men världen i övrigt förhåller sig skeptisk . WHO har ännu inte fått ta del av uppgifter on det ryska vaccinet som Putin hävdat att bland annat hans egen dotter fått.

Kuba har även planer på att utveckla ett eget vaccin. Enligt Kubas president Miguel Díaz-Canel Bermúdez så ligger det kubanska läkemedelsföretaget BioCubaFarma långt fram när det gäller utvecklingen av ett vaccin.

Redaktionen

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.