Kuba ska tillverka ryskt corona-vaccin


Illustration: Shutterstock

Enligt uppgifter från den officiella kubanska nyhetsbyrån Prensa Latina kommer Kuba sannolikt att tillverka det ryska vaccinet Sputnik-V mot Covid-19 som enligt uppgift redan ska finnas tillgängligt. En produktion kan i så fall bli aktuell redan från november 2020.

Kuba, som enligt nyhetsbyrån har stor inhemsk kapacitet för läkemedelsproduktion, har tidigare producerat läkemedel för länder som Kina. Ryska experter har försäkrat att vaccinet inte ger några biverkningar men världen i övrigt förhåller sig skeptisk . WHO har ännu inte fått ta del av uppgifter on det ryska vaccinet som Putin hävdat att bland annat hans egen dotter fått.

Kuba har även planer på att utveckla ett eget vaccin. Enligt Kubas president Miguel Díaz-Canel Bermúdez så ligger det kubanska läkemedelsföretaget BioCubaFarma långt fram när det gäller utvecklingen av ett vaccin.

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.