”Risomat” hjälper drabbade i Vietnam


I Vietnam har man tagit ett innovativt grepp för att minska smittspridningen och samtidigt stödja de som drabbats värst av pandemins konsekvenser. Där finns numera särskilda risomater, en slags bankomater men för ris alltså!

Vietnam har visserligen få konstaterade fall av Covid-19, men som överallt annars i världen drabbas ekonomin hårt, och särskilt landets fattiga. Därför har frivilliga och olika organisationer runt om i landet satt upp särskilda ”risomater” där fattiga kan hämta upp till två kilo gratis ris, berättar den vietnamesiska tidningen Tuoi Tre News .

En av dem som byggt en egen risomat är ingenjören Hoang Tuan Anh i Ho Chi Minh-staden. Varje dag distribuerar hans ARM (Automatic Rice Machine) 500 kg ris, Kostnaden täcker han själv, berättar Hoang Tuan Anh i artikeln. Han har redan fixat ett gäng voläntärer/assistenter som hjälper honom att hålla igång risomaten.

David Isaksson

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.