Global Podd 133: Äter vi oss till döds medan andra svälter ihjäl?


Äter vi rätt? Foto: David Isaksson.

Fyra gånger så många människor i världen dör av övervikt som av svält. Ja, det är faktiskt sant: En miljon människor dör årligen av svält, medan fyra miljoner dör av övervikt. Hur hänger dessa problem ihop? Lyssna på Global Podd!

Vad är vi värda att njuta av – och vilket pris är vi beredda att betala för vår njutning? 800 miljoner människor i världen får inte tillräckligt med mat, samtidigt som 2,6 miljarder människor är överviktiga. Hur ska vi hantera dessa båda problem – hänger de ihop – och vilka är det egentligen som dör av övervikt (sannolikt inte de du tror)?

Kanske lyssnar du på detta en aning däst och lite ångestfylld efter för mycket julmat (och dricka…). Men allt är inte kört. Tvärtom – det går att göra mycket för att världen ska äta bättre utan att vi för den sakens skulle behöver deppa ihop.

Om matpsykologi, kalorikonsumtion och vad vi egentligen menar med rikedom handlar avsnitt 133 av Global Podd.

Du möter:

  • Anders Nordström, tidigare hälsoambassadör på UD, idag global mataktivist.
  • Roberto Rufo Gonzalez, grundare av plattformen Consupedia som hjälper konsumenter och livsmedelsbranschen att fatta hållbara beslut kring vad vi äter.

Programledare: David Isaksson.

Lyssna på Podcaster här

Läs också

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.