Global Festival 21/8 18.30-19.30: Engagemanget som gör skillnad!


Plats: Studio SN7 (Stora Nygatan 7, Stockholm)
När: 21/8 kl 18.30–19.30

Boka din plats här

Livesändning på Facebook via denna länk

Vad är det som förenar vinnarna i Biståndsdebattens mäktigaste? Jo, engagemanget! Nu samlar vi de tre senaste årens vinnare av Biståndsdebattens mäktigaste till ett samtal om vad som driver dem. Hör mer – och låt dig inspireras till hur du också kan göra skillnad!

Medverkande: Nuri Kino, Parul Sharma och Martin Uggla.

Global Bar Magazine har sedan 2021 utsett biståndsdebattens mäktigaste. Så här motiverade juryn valet vid respektive tillfälle:

Nuri Kino (vinnare 2023) är en sann aktivist som går sin väg utanför etablissemanget och som inte drar sig för att kritisera de som styr Sverige, oavsett vilka partier de tillhör, och som själv ofta skriver och rapporterar kring fel och missförhållanden. A Demand for Action, the organisation han varit med att om att starta, drivs helt med egna medel, utan pengar från biståndsbudgeten. När kriget i Ukraina bröt ut organiserade Nuri och A Demand for Action snabbt egna insatser, något man också gjorde efter jordbävningen i Turkiet. Organisationens volontärer består till i hög grad också av andra generationens svenskar, många med basen i Södertälje.

Parul Sharma (vinnare 2022), människorättsjurist, aktivist och författare, både syns och påverkar. Med sitt outtröttliga arbete visar årets vinnare att det går att vara gräsrotsaktivist, utbildare och policypåverkare på en och samma gång. I sitt starka personliga engagemang för flyktingar och andra utsatta mobiliserar hon människor utanför de traditionella organisationerna och visar att små bidrag kan göra skillnad. Som författare, jurist och föreläsare utbildar och inspirerar hon personer som kan påverka företag och lagstiftning. Som ordförande i Amnesty Sverige bidrar hon till att stärka arbetet för de mänskliga rättigheterna i världen – men också i Sverige.

Martin Uggla (vinnare 2021) följer utvecklingen i Belarus dygnet runt och är oftast snabbare än oss journalister med nyheter. Han har synts otroligt mycket i media och är ofta tillfrågad som expert. Martin Uggla och Östgruppen visar att en liten organisation kan åstadkomma mycket i en stor och viktig fråga. Martin Uggla fick näst högst antal röster och är sannolikt den som synts mest i medier bland de nominerade under det senaste året. Juryn imponerades också stort av hans arbete.

Seminariet är en del av Global Festival. Hela programmet hittar du här!

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.