TikTok-stjärna stoppad fem gånger under Stockholmsbesök


TikTok-profilen Jabzldn på besök i Sverige, blev stoppad av trafikpolis fem gånger. Bild: TikTok

En mörkhyad man från London stoppades fem gånger av polis under sin semester i Stockholm. Nu har hans TikTok klipp från besöket blivit viralt.
Jag har inga planer på att besöka Sverige igen. Det var inte särskilt välkomnande, säger Jabzldn till Global Bar Magazine.

Mannen som går under användarnamnet Jabzldn på TikTok och som har över 100 000 följare på appen, lade upp en video där han filmat hans semesterupplevelser, en resa till Stockholm som nu har blivit viral. 

Jabzldn är känd på TikTok för att skapa underhållande innehåll om sin vardag av olika upplevelser han provar på. Det kan vara allt från besök på de dyraste gymmen i London till att ge tips på saker att göra i Ghana eller så delar han med sig av hur en vecka i hans liv kan se ut.

I ett av hans senaste TikTok-klipp filmar han sin semester i Sverige. I klippet får man se hur mannen upprepade gånger blir stoppad av den svenska polisen när han kör bil. Mannens vänner befinner sig också i bilen. I klippet säger en kvinnlig polis att de tyckte att mannen körde bilen lite konstigt och frågar hur det kommer sig att de befinner sig i Sverige. Därav svarar mannen lite humoristiskt för att göra situationen mindre spänd.

@jabzldn

Flying out to a random country, but nothing goes right. #Vlog #Howcanyoucrash #London #Stockholm #fyp #fypシ

♬ original sound – JABZ

Under kommentarsfältet på TikTok-klippet har händelsen väckt upprördhet, många användare har uttryckt sin besvikelse och frustration över hur mannen behandlas på grund av hans etnicitet. Många menar att händelsen belyser det pågående problemet med rasprofilering och behovet av ökad medvetenhet kring denna fråga i samhället.

– Till någon som jobbar som polis i Stockholm: Hur är det ens möjligt att bli stoppad fem gånger? skriver en TikTok-användare under kommentarsfältet på videoklippet.

När Global Bar Magazine ställer den frågan till Polisen i Stockholm säger de att fordon stoppas dagligen för så kallad förar- och fordonskontroll och att detta görs baserat på hur fordonet körs, inte baserat på vem som kör det. Det är en del i trafiksäkerhetsarbetet och behöver inte ha föregåtts av något brott.

– Att en förare blir stoppad fem gånger under samma dag är naturligtvis ovanligt och vad orsaken är till det är svårt att svara på, skriver Polisens mediecenter Stockholm.

Jabzldn har inte anmält händelsen och berättar att han bara låtit det vara som det är, men att han inte har några planer på att besöka Sverige igen.

Faith Anyango

Läs också

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.