Världsstjärnor i gratiskonsert mot fattigdom


I samband med att FN:s årliga toppmöte inleds i New York genomför organisationen Global Citizen Live en serie on-linekonserter som pågår i 24 timmar och som sänds från hela världen. Allt startar 19.00 svensk tid den 25:e september. Till de som medverkar hör Angelique Kidjo och Billie Eilish.

”Together we can move the world” är temat för kampanjen och syftet är att uppmärksamma vår planets ömtålighet och kampen mot fattigdom. Tal av världsledare och framträdanden av toppartister kommer att avlösa varandra på den virtuella scenen. Över 70 artister i femton städer deltager inklusive världsstjärnor som Stevie Wonder och Coldplay. Här hittar du samtliga artister som medverkar.

– Världens fattigaste personer bidrar minst men lider mest av klimatkrisen. Klimatförändringarna påverkar människors hälsa, förmåga att anskaffa näringsrik mat och levebröd, skriver arrangörerna. De fortsätter:

– Över 700 miljoner människor lever i extrem fattigdom i vår värld. Kollektivt handlande kan ändra på det. Kräv rättvisa! Alla ska ha samma chans att förverkliga sin potential.

Konsertserien startar 19.00 svensk tid den 25/9. Mer information hittar du här.

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.