Guterres omvald som FN-chef


Guterres har valts om. Foto: FN/Eskinder Debebe

FN:s generalsekreterare António Guterres omvaldes den 18:e juni som väntat för en ny femårsperiod. 

FN:s generalsekreterare António Guterres omvaldes den 18:e juni som väntat för en ny femårsperiod. Guterrres var den enda kandidaten och kommer alltså att leda FN fram till slutet av 2026 då han själv kommer att vara 77 år gammal. Först därefter finns – kanske – möjligheten att FN får sin första kvinnliga generalsekreterare någonsin.

I sitt tal lyfte Guterrres fram kampen mot covid-19, liksom klimathotet. Hoten är många, men nu finns också momentum för att skapa förändring, konstaterade han bland annat.

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.