Global Podd 5/20. Guld, Corona och Jerusalemsyndromet


I Jerusalem ekar kyrkor, moskéer och synagogor tomma, men vissa vägrar rätta in sig i leden. I Johannesburg får allt fler upp ögonen för de radioaktiva spåren i följderna av gruvbrytningen tack vare filmen Jozi Gold och i Brasilien försöker Pingstkyrkan komma över de fattigas sista penningar. Och vad händer med dem som tror de är Jesus i coronatider?

Vi ägnar större delen av detta avsnitt av Global Podd åt påsken. Dessutom: Charlotte Petri-Gornitzka, biträdande chef för UNICEF som hur barn drabbas under pandemin.

Glad Påsk!

Medverkande:

  • Hania Kassicieh-Persekian, projektledare, Swedish Christian Study Center i Jerusalem.
  • Fredrik Gertten, dokumentärfilmare, aktuell med filmen Jozi Gold.
  • Henrik Brandao Jönsson, DN:s medarbetare i Latinamerika.
  • Charlotte Petri-Gornitzka, biträdande chef för UNICEF.
  • Hunden Ricki

Programledare: David Isaksson och Ylva Bergman.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.