Ekot: Israelvänligt inslag klipptes bort ur senare sändning


Efter kritiken mot inslaget med Jonathan Conricus i Studio Ett den 4 april beslutade SR-chefen Robert Brännström att inslaget skulle klippas bort ur kvällsupplagan av programmet.
– Vi behövde fundera igenom hur vi förhöll oss till inslaget, skriver Robert Brännström till Global Bar Magazine.

Den svensktalande israeliska överstelöjtnanten Jonathan Conricus, idag kopplad till en israelisk tankesmedja, fick oemotsagt hävda att UNRWA är korrupt och styrs av Hamas. Sändningen i P1-programmet Studio Ett den 4 april producerades av samma journalist som tidigare visat sig ha starka kopplingar till Israel. SR-chefen Robert Brännström ansåg dock att inslaget var balanserat.

Sändningen har mötts av hård kritik på sociala medier från personer inom både media och biståndet.

Kritiken internt på Ekot har också varit hård och enligt uppgift till Global Bar Magazine beslutade därför Ekots redaktionschef Robert Brännström att helt klippa bort inslaget – trots att han i vår intervju ansåg det balanserat – från den sena kvällssändningen som du hittar här. Robert Brännström svarar så här på frågan om varför det skedde:

– Vi behövde fundera igenom hur vi förhöll oss till inslaget. För att kunna göra det ordentligt avvaktade vi den delen av segmentet i kvällssändningen igår. Men som du själv ser ligger det fortfarande publicerat i sändningen från igår och på Studio Etts webb.

David Isaksson

Läs också

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.