ActionAid ny partner under Global Festival


ActionAid är ny partner till Global Festival. På onsdagen den 23 augusti ordnar ActionAid ett samtal kring arbetet mot kvinnlig könsstympning i Sverige.

ActionAid är en global organisation som arbetar för att minska fattigdom och orättvisor. De finns i 46 länder över hela världen och arbetar på flera av de värst utsatta platserna, både med långsiktigt utvecklingsarbete och humanitärt stöd. Allt arbete genomsyras av ett särskilt fokus på att stärka flickors och kvinnors rättigheter, eftersom jämställdhet är en förutsättning för hållbar utveckling. ActionAid grundades 1972 och har funnits i Sverige sedan 2006.

Här kan du läsa mer om seminariet som hålls på engelska.

Anmäl dig genom att klicka på länken.

23/8 18.00. How do we stop female genital mutilation (FGM)?

According to the Swedish National Board of Health and Welfare (Socialstyrelsen) there are 68,000 women living in Sweden who have been subjected to FGM and up to 23,000 women are at risk.

How do we stop female genital mutilation? For over 30 years, ActionAid has been working to prevent and stop the practice of FGM in several countries in Africa. Since 2016, the organisation also works actively with this issue in Sweden. The work in Sweden is based on providing support and advice to girls and women living here who have been, or are at risk of being subjected to FGM. The work also includes training healthcare professionals who come into contact with these girls and women in various ways. 

Listen to Aurégan Le Gal who coordinates ActionAid’s work against FGM in Sweden.

Read more and sign up here.

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.