Global Festival: Vad är Studio SN7?


Samtal på Studio SN7. David Isaksson, Ann Linde, Johan Schaar, Staffan Granér. Foto: Tomas Nordberg.

Under Global Festival samarbetar Global Bar Magazine med Studio SN7 på Stora Nygatan 7. Men vad är Studio SN7 egentligen? Vi frågade Alexandra Heymowska som jobbar med verksamheten där.

Hallå Alexandra, berätta mer om Studio SN7
– Studio SN7 är ett nav för samtal, möten och kultur i Gamla stan i Stockholm. Sedan vi startade för drygt ett år sedan har vi etablerat oss som en idéstudio, kulturscen och litterär salong som samlar näringsliv, akademi, författare, kulturutövare och ideella organisationer – gärna gränsöverskridande. Vi brukar säga att vi är mötesplatsen för samtidens bästa berättelser och smartaste idéer. Vi erbjuder allt från panelsamtal, författarmöten, livepoddar, musik, poesiläsning, utställningar, happenings och festivaler – som Global Festival – i en eklektisk miljö med unik, lite punkig atmosfär. Vår idéstudio samarbetar med flera partners om koncept och program. Lokalen går självklart även att hyra för egna evenemang i det mindre formatet.

Hur samarbetar ni med förlag och bokhandeln som ligger vägg i vägg?
– Studio SN7 och Gamla stans bokhandel ligger på samma adress, Stora Nygatan 7 och ägs båda av förlaget Volante, som sitter i samma hus två trappor upp. Vi ingår i ett ekosystem av spännande författare, tänkare, talare och kulturpersonligheter, men agerar helt obundet. Det är ett ständigt flöde av bokreleaser och författarträffar i både bokhandeln och Studio SN7 och självklart samarbetar vi, men om Gamla stans bokhandel fokuserar på böcker och författare har Studio SN7 ett bredare anslag med allt från seminarier och livepoddar till minifestivaler, konstutställningar och performance-föreställningar och talkshow. Vi testar gärna nya format!

Alexandra Heymowska. Foto: privat

Hur gör man om man vill hyra eller samarbeta med Studio SN7?
– Då hör man av sig till mig och tar ett snack om önskemål och upplägg. Så tar vi det därifrån! Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda eller vad vi har för program går du till vår hemsida storanygatan7.se, följer oss i socila medier eller prenumererar på vårt nyhetsbrev.

David Isaksson

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.