Iran stänger ned internet


Bild från Twitter.

Regimen i Iran svarar nu på protesterna genom att stänga ned internet. Risken är stor att omfattande övergrepp kommer att begås när världen inte längre vet vad som sker, varnar aktivister.

De senaste dagarna har internet fylls med filmer och bilder från de omfattande protesterna i Iran som skett runt om i landet. Nu svarar regimen med att stänga ned internet.  Det är när detta skrivs oklart hur omfattande nedstängningen är.

Hård kritik riktas också mot Meta (Facebook, WhatsApp Instagram) som stängt av en mängd konton som rapporterat om protesterna och polisens övervåld mot demonstranter. Även WhatsApp-konton med iranska telefonnummer har stängts ned.

Samtidigt kommer fler rapporter om försvinnanden.

Redaktionen

Läs också

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.