Iran stänger ned internet


Bild från Twitter.

Regimen i Iran svarar nu på protesterna genom att stänga ned internet. Risken är stor att omfattande övergrepp kommer att begås när världen inte längre vet vad som sker, varnar aktivister.

De senaste dagarna har internet fylls med filmer och bilder från de omfattande protesterna i Iran som skett runt om i landet. Nu svarar regimen med att stänga ned internet.  Det är när detta skrivs oklart hur omfattande nedstängningen är.

Hård kritik riktas också mot Meta (Facebook, WhatsApp Instagram) som stängt av en mängd konton som rapporterat om protesterna och polisens övervåld mot demonstranter. Även WhatsApp-konton med iranska telefonnummer har stängts ned.

Samtidigt kommer fler rapporter om försvinnanden.

Redaktionen

Läs också

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.