Demokratiforskare från hela världen intar Gotland


Forskarna anländer till Gotland. Foto: Sten Hagberg.

Ett 70-tal internationella forskare från 50 olika universitet i över 30 olika länder träffas i veckan i Visby. Under en vecka på Gotland kommer de att diskutera och utbyta erfarenheter kring hur vi bäst utvecklar och stärker den lokala demokratin i världen.

Anledningen till att så många internationella forskare väljer att komma till Visby just nu är konferensen Local Democracy Academy som arrangeras av Internationellt Centrum för Lokal Demokrati (ICLD), tillsammans med Forum för Afrikastudier vid Uppsala universitet. 

– Local Democracy Academy ger en unik möjlighet för forskare från hela världen att samlas, utbyta erfarenheter och konkretisera dem tillsammans. Vi behöver bygga ett demokratiskt samhälle underifrån och på evidens, tillsammans med forskning som kan göra skillnad, säger ICLD:s forskningschef Ana-Maria Vargas.

Klicka här för att prenumerera https://globalbar.se/produkt/prenumeration-2/

Konferensen som invigs på Nationaldagen går av stapeln på Uppsala universitets Campus Gotland, som ligger alldeles intill Almedalen. I slutet av veckan kommer forskarna att inta Almedalsscenen i rollen som politiker och presentera exempel på hur vi kan få en mer demokratisk och hållbar värld. 

– Tanken är att visa att forskningen också kan vara praktiskt engagerad i lokaldemokrati, eftersom det är i det lokala som demokratin blir konkret och praktisk i medborgarnas vardag, säger Sten Hagberg, föreståndare för Forum för Afrikastudier vid Uppsala universitet.

Eventet från Almedalsscenen den 9 juni klockan 17.00 direktsänds och är öppet för alla att delta i. Läs mer här

Redaktionen

Läs också

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.