Katerin Mendez ny praktikant på Global Bar Magazine


Katerin Mendez. Foto: Camilla Rehnstrand.

Katerin Mendez är Global Bar Magazines nya praktikant. Katerin är född på Kuba och kom till Sverige som treåring. Hon är uppväxt i Malmö där hon bott större delen av sitt liv och går på journalistutbildningen vid Lunds universitet.

Vad vill du kunna bidra med under din praktik?
– Jag har med mig ett minoritetsperspektiv in i det journalistiska arbetet som jag tror hjälper mig att hitta andra vinklar och röster än de som vanligen hörs och syns i media. 

Vilka områden intresserar dig särskilt?
– Jag brinner för jämställdhets- och jämlikhetsfrågor. De senaste tio åren har jag särskilt fördjupat mig i feminism, mänskliga rättigheter, mänsklig säkerhet, HBTQIA+ och antirasism. Därför känns det naturligt att bevaka dessa områden. Bland annat är jag intresserad av ursprungsbefolkningars rättigheter runt om i världen.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag är socionom och arbetade flera år som skolkurator och som familjebehandlare på Barn- och ungdomspsykiatrin. De senaste åren har jag jobbat som kommunikatör för en av Malmös största kulturföreningar.

Varför vill du praktisera på Global Bar Magazine?
– Global Bar Magazine är ett spännande och självklart val. Ser verkligen fram emot min tid här. Jag pluggade journalistik för att kunna lyfta människors livsvillkor och kamper runt om i världen. Det är inte bara det att tidningen blickar ut i världen och erbjuder läsarna perspektiv och nyheter som missas av de traditionella medierna. Det finns ett inifrånperspektiv som fångar upp vardagen och vardagsproblemen – inte bara de dramatiska eller negativa händelserna, runt om i världen. Precis som jag tänker att utrikesnyheter ska göra. Plattformen känns spännande och nydanande. Alltifrån hur tidningen finansieras till samarbetet med internationella skribenter till podden som ni gör.

Petter Bolme

Läs en aktuell artikel av Katerin

Testa en prenumeration! Du har två veckor på dig att bestämma dig! https://globalbar.se/produkt/prenumeration-2/

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.