Global Podd 96. Kazakstan – vad händer nu?


Statyn över Kazakstans första president- ett av länderna dit exporten ökat. Foto: Shutterstock.

I början av januari 2022 utbröt våldsamma protester i Kazakstan och landets ledare kallade in rysk militär. Nu är det tyst om Kazakstan. Men vad var det egentligen som hände? Vilka låg bakom protesterna – och vad händer nu i världens till ytan åttonde största land?

Gulnara Bazhkenova är chefredaktör för den oberoende tidningen orda.kz. som fortfarande är blockerad av regimen. Här berättar hon mer om vad som hände i Kazakstan, om hur landet blev ett centrum för Bitcoin-mining – och vad hon tror om framtiden.

Medverkande:

  • Gulnara Bazhkenova chefredaktör för den oberoende tidningen orda.kz. 

Programledare: David Isaksson

Lyssna på Spotify här

Lyssna på Podcaster här

Läs också

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.