Global Podd 96. Kazakstan – vad händer nu?


Statyn över Kazakstans första president - är hans makt helt över nu? Foto: Shutterstock.

I början av januari 2022 utbröt våldsamma protester i Kazakstan och landets ledare kallade in rysk militär. Nu är det tyst om Kazakstan. Men vad var det egentligen som hände? Vilka låg bakom protesterna – och vad händer nu i världens till ytan åttonde största land?

Gulnara Bazhkenova är chefredaktör för den oberoende tidningen orda.kz. som fortfarande är blockerad av regimen. Här berättar hon mer om vad som hände i Kazakstan, om hur landet blev ett centrum för Bitcoin-mining – och vad hon tror om framtiden.

Medverkande:

  • Gulnara Bazhkenova chefredaktör för den oberoende tidningen orda.kz. 

Programledare: David Isaksson

Lyssna på Spotify här

Lyssna på Podcaster här

Läs också

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.