Indiskt rättighetspris till Parul Sharma


Parul Sharma bland de namnlösa gravarna på den grekiska ön Lesbos.

Debattören, författaren och juristen Parul Sharma har tilldelats Tilka Manjhi National Award som delas ut av den indiska organisationen Ang Madad Foundation. 

Tilka Manjhi, som priset uppkallats efter, var en indisk frihetskämpe som redan 1784 tog upp kampen mot den brittiska kolonialmakten. Tilka Manjhi avrättades senare av britterna och idag finns en staty av honom i delstaten Jharkhand. Statyn är också själva symbolen för priset. 

– Jag känner mig så ödmjuk. För mig är det högsta och den mest ärorika utmärkelse jag mottagit, och dessutom en utmärkelse som kommer från en en indisk organisation som försvarar de mänskliga rättigheterna och till minne av Tilka Manjhi. Jag vill rikta ett stort tack till juryn och Ang Madad Foundation, skriver Parul Sharma på Facebook.

Parul Sharma utsågs 2021 av Global Bar Magazine till biståndsdebattens femte mäktigaste och hon har regelbundet medverkat i Global Bar Magazine med debattartiklar som fått stort genomslag, senast om de hemliga begravningsplatserna för flyktingar på den grekiska ön Lesbos.

Redaktionen

Läs också

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.