Indiskt rättighetspris till Parul Sharma


Parul Sharma bland de namnlösa gravarna på den grekiska ön Lesbos.

Debattören, författaren och juristen Parul Sharma har tilldelats Tilka Manjhi National Award som delas ut av den indiska organisationen Ang Madad Foundation. 

Tilka Manjhi, som priset uppkallats efter, var en indisk frihetskämpe som redan 1784 tog upp kampen mot den brittiska kolonialmakten. Tilka Manjhi avrättades senare av britterna och idag finns en staty av honom i delstaten Jharkhand. Statyn är också själva symbolen för priset. 

– Jag känner mig så ödmjuk. För mig är det högsta och den mest ärorika utmärkelse jag mottagit, och dessutom en utmärkelse som kommer från en en indisk organisation som försvarar de mänskliga rättigheterna och till minne av Tilka Manjhi. Jag vill rikta ett stort tack till juryn och Ang Madad Foundation, skriver Parul Sharma på Facebook.

Parul Sharma utsågs 2021 av Global Bar Magazine till biståndsdebattens femte mäktigaste och hon har regelbundet medverkat i Global Bar Magazine med debattartiklar som fått stort genomslag, senast om de hemliga begravningsplatserna för flyktingar på den grekiska ön Lesbos.

Redaktionen

Läs också

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.