Lesbos: Flyktingar läggs i hemliga gravar


Parul Sharma bland de namnlösa gravarna på den grekiska ön Lesbos.

Grekiska myndigheter begraver människor som avlidit i flyktingläger i namnlösa gravar utan att de anhöriga får information om var den döde finns. Det berättar människorättsjuristen Parul Sharma för Global Bar Magazine.

På den grekiska ön Lesbos där Moria, ett av de mest ökade flyktinglägren finns, köper staten nu upp mark för att begrava människor som dött i lägret i väntan på att deras asyl ska prövas. I de omärkta gravarna ligger 300- 400 personer begravda, berättar Parul Sharma från Lesbos. Informationen kommer från flera lokala organisationer som verkar på ön.

– De avlidna lämnas över till polisen som begraver kroppen ganska så snabbt. Det finns inga namn och de anhöriga får ingen information om vad deras avlidna familjemedlemmar tagit vägen, säger Parul Sharma i filmen.

Global Bar Magazine har sökt UNHCR som ansvarar för lägret för en kommentar.

Redaktionen

Läs också: UNHCR svarar

Läs också. Reportage från livet som flykting i Grekland

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.