Lesbos: Flyktingar läggs i hemliga gravar


Parul Sharma bland de namnlösa gravarna på den grekiska ön Lesbos.

Grekiska myndigheter begraver människor som avlidit i flyktingläger i namnlösa gravar utan att de anhöriga får information om var den döde finns. Det berättar människorättsjuristen Parul Sharma för Global Bar Magazine.

På den grekiska ön Lesbos där Moria, ett av de mest ökade flyktinglägren finns, köper staten nu upp mark för att begrava människor som dött i lägret i väntan på att deras asyl ska prövas. I de omärkta gravarna ligger 300- 400 personer begravda, berättar Parul Sharma från Lesbos. Informationen kommer från flera lokala organisationer som verkar på ön.

– De avlidna lämnas över till polisen som begraver kroppen ganska så snabbt. Det finns inga namn och de anhöriga får ingen information om vad deras avlidna familjemedlemmar tagit vägen, säger Parul Sharma i filmen.

Global Bar Magazine har sökt UNHCR som ansvarar för lägret för en kommentar.

Redaktionen

Läs också: UNHCR svarar

Läs också. Reportage från livet som flykting i Grekland

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.