Global Podd 83. Vem tar makten över världen?


Foto: Brett Zeck/Unsplash.

Är det vi ser nu slutet på Europas makt? Kommer världen att domineras av Kina? Vilken roll spelar Latinamerika i det globala systemet och bryr sig någon ens om vad EU tycker? Lyssna på ett samtal om geopolitik med Lena Sellgren, Chefsekonom Business Sweden, Andrés Rivarola, chef för Nordiska Latinamerikainstitutet och Simona Mohamsson, författare till boken ”Hongkong RIP”.

Hur kommer världen att se ut den dagen vi lämnar pandemin bakom oss. Kommer de geopolitiska konflikterna att dominera världen det kommande decenniet? Är det vi ser nu slutet på den eurocentriska världen och den världsordning som etablerades genom kolonialismen och vad innebär det i så fall för oss?

Världsekonomin är på väg att återhämta sig, Kinas ambassadör har plötsligt lämnat Sverige och klyftorna i världen fortsätter att öka. Samtidigt blir situationen  i Hongkong allt värre och nyligen tvingades den oberoende fackliga centralorganisationen till upplösning. Och mitt i allt detta har vi klimatet och det kommande toppmötet.

Vem blir vinnaren i det globala spelet?

I ett samtal inspelat under Global Bar Talks den 27:e augusti diskuterar vi geopolitik och världen efter pandemin.

Medverkande:

  • Lena Sellgren, Chefsekonom Business Sweden.
  • Andrés Rivarola, chef för Nordiska Latinamerikainstitutet.
  • Simona Mohamsson, författare till boken ”Hongkong RIP”.

Programledare: David Isaksson.

Läs en aktuell rapport från Business Sweden

Läs ett utdrag ur boken Hongkong RIP.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.