28/8. 15.30-16.00 Flyktingarna som världen svek


Flyktingar från Syrien i ett läger utanför Athen. Foto: Julie Ricard/Unsplash.

Parul Sharma berättar om situationen för flyktingarna på den grekiska ön Lesbos efter sin tid som volontär på en klinik i lägret.

Global Bar Talks 28/8 15.30-16.00
Järnvägstorget (mellan Centralstationen och Tegelbacken

På den grekiska ön Lesbos där Moria, ett av de mest ökända flyktinglägren finns, köper staten nu upp mark för att begrava människor som dött i lägret i väntan på att deras asyl ska prövas. I de omärkta gravarna ligger 300- 400 personer begravda, berättade Parul Sharma i en film från Lesbos. Informationen kommer från flera lokala organisationer som verkar på ön.

Nu är Parul Sharma hemma i Sverige igen och du hör henne berätta om Lesbos, men också om flyktingsituationen i Grekland i stort.

Redaktionen

Här hittar du hela programmet

Läs också

Lyssna på

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.