Göran Engström får Svenska Afghanistankommitténs solidaritetspris


Göran Engström

Journalisten Göran Engström får Svenska Afghanistankommitténs solidaritetspris 2021 för sin mångåriga rapportering från Afghanistan. Under 15 år har han skrivit om allt ifrån idrott, politik, kriget och situationen för kvinnor och barn. ”Göran Engström har med sin journalistik bidragit till en bredare förståelse för Afghanistan, för politiken, människorna och dess kultur,” skriver juryn i sin motivering.

Göran Engström har varit frilansjournalist sedan 2001 med fokus på internationella konflikter, migration, medicinska och sociala frågor och fokuserar framför allt på Mellanöstern, Afghanistan, Pakistan och Balkan.  Bland uppdragsgivarna finns Svenska Dagbladet,  Sydsvenska Dagbladet, Omvärlden, Offside/Filter, Café, Hufvudstadsbladet och Verdens Gang. 

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.