Göran Engström får Svenska Afghanistankommitténs solidaritetspris


Göran Engström

Journalisten Göran Engström får Svenska Afghanistankommitténs solidaritetspris 2021 för sin mångåriga rapportering från Afghanistan. Under 15 år har han skrivit om allt ifrån idrott, politik, kriget och situationen för kvinnor och barn. ”Göran Engström har med sin journalistik bidragit till en bredare förståelse för Afghanistan, för politiken, människorna och dess kultur,” skriver juryn i sin motivering.

Göran Engström har varit frilansjournalist sedan 2001 med fokus på internationella konflikter, migration, medicinska och sociala frågor och fokuserar framför allt på Mellanöstern, Afghanistan, Pakistan och Balkan.  Bland uppdragsgivarna finns Svenska Dagbladet,  Sydsvenska Dagbladet, Omvärlden, Offside/Filter, Café, Hufvudstadsbladet och Verdens Gang. 

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.