Jippee! Global Podd fyller 50!


Ingenting har hänt – och ändå allt – under detta omtumlande år där världen till synes stått stilla meden vi försökt hantera corona-pandemin. Nu firar Global Podd sitt 50e avsnitt! Ända sedan den 24:e mars 2020 har vi varje vecka diskuterat, granskat och följt utvecklingen i världen utanför västvärldens lilla bubbla. 

Hör några av de många som medverkat under året. Följ med till Libanon, Sydafrika, Belarus, Malmö, Uganda och många andra platser när vi sammanfattar, diskuterar – och blickar framåt! Dessutom: Jesper Bengtsson om utvecklingen i Burma/Myanmar.

Välkommen till ett specialavsnitt av Global Podd.

Medverkande:

 • Jesper Bengtsson, Burmakännare, ordförande i Svenska Pen.
 • Simona Rosi, student från Lund som våren 2020 pluggade i Taipei.
 • Bobi Wine, musiker och oppositionsledare i Uganda.
 • Maria Eriksson Baaz, statsvetare.
 • Mahad Malingur, sommarstugeägare och författare till Att färdas utan skyddsnät.
 • Cyrena Bader, aktivist från Beirut.
 • Yulia Tsimifayeva, Poet från Belarus.
 • Fredrik Gertten, filmare från Malmö.
 • Nduduzo Makhathini, Jazzmusiker från Sydafrika.
 • Ann Linde, Utrikesminister.
 • Ulf Källstig, chef för Sidas Afrikaavdelning.
 • Faraj Suleiman, pianist från Palestina.
 • Dipo Oyeleye, doktorand från Nigeria som forskar kring om coronalåtar.

Programledare: Ylva Bergman och David Isaksson

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.