Global Podd #34. USA-valet: Hur går snacket i Kenya, Indien och Argentina?


Illustration: Shutterstock

President-valet i USA nagelfars och analyseras av experter och tyckare i Sverige och resten av västvärlden. Men vad tycker människor i Afrika, Asien och Latinamerika? Är de lika besatta av amerikansk inrikespolitik som vi svenskar? Och vilka konsekvenser ser det att valet kan få för deras länder och regioner?

Blir det Trump eller Biden? Spelar det någon roll för Indiens befolkning? Och hur påverkas Kinas inflytande i världen av utgången i det amerikanska valet?

Avsnitt 34 av Global Podd ger dig en ny inblick i hur människor utanför den västerländska makteliten tänker kring presidentvalet i USA.

Du hör:

  • Lenin Raghuvanshi, dalitaktivist i staden Varanasi i Indien.
  • Abigail Arunga, journalist och bloggare i Nairobi, Kenya.
  • Eduardo Berezán, svensk-argentinsk journalist i Buenos Aires, Argentina.

Programledare: Ylva Bergman och David Isaksson.

Lite corona-tango!
Sauti Sol – en av Abigail Arungas favoriter

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.