Global Podd #32. Nigeria: Vad hände med de kidnappade flickorna?


Michelle Obama med skylten #bringbackourgirls Maj, 2014. Foto: Vita huset

2014 kidnappades 300 flickor i Nigeria av terrorgruppen Boko Haram och runt om i världen slöt människor – däribland Michelle Obama – upp bakom  budskapet #bringbackourgirls. Men vad hände sen? Många av flickorna är tillbaka, men hur blir de behandlade av sina familjer – och av samhället?

Den 11e oktober är det den internationella flickdagen (också i Nigeria!) och i många länder får tjejer ta över politiken för en dag. Men är det bara ett  jippo som gör det möjligt att driva politik som vanligt under årets resterande 364 dagar?

Dessutom: Varför blir så många upprörda över den mobilapp som demokratiorganisationen International IDEA varit med om att ta fram i Myanmar?

Du hör:
Osai Ojigho. chef för Amnesty International i Nigeria.

Programledare: Ylva Bergman och David Isaksson.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.