Global Podd #32. Nigeria: Vad hände med de kidnappade flickorna?


Michelle Obama med skylten #bringbackourgirls Maj, 2014. Foto: Vita huset

2014 kidnappades 300 flickor i Nigeria av terrorgruppen Boko Haram och runt om i världen slöt människor – däribland Michelle Obama – upp bakom  budskapet #bringbackourgirls. Men vad hände sen? Många av flickorna är tillbaka, men hur blir de behandlade av sina familjer – och av samhället?

Den 11e oktober är det den internationella flickdagen (också i Nigeria!) och i många länder får tjejer ta över politiken för en dag. Men är det bara ett  jippo som gör det möjligt att driva politik som vanligt under årets resterande 364 dagar?

Dessutom: Varför blir så många upprörda över den mobilapp som demokratiorganisationen International IDEA varit med om att ta fram i Myanmar?

Du hör:
Osai Ojigho. chef för Amnesty International i Nigeria.

Programledare: Ylva Bergman och David Isaksson.

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.