Global Podd 8/20. Skogskonst, kåkstäder och osäkra stålar


En konstvandring i skogen bakom Kaknästornet, cool jazz från Sydafrika. I dessa tider behöver vi konst och kultur mer än någonsin. Men varför är Sverige så snåla mot sina konstnärer? I Berlin fick kulturutövarna 5 000 € direkt på sina konton, här hemma väntar alla fortfarande på pengar.

Vi pratar konst, pengar, kåkstäder och klimat i årets åttonde avsnitt av Global Podd. Dessutom: Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Petra Tötterman Andorff om hur våldet mot kvinnor ökar som en följd av pandemin.

Medverkande:

  • Carina Wahlberg, svensk konstnär i Berlin.
  • Mats Bigert, ena halvan av konstnärsduon Bigert & Bergström.
  • Ulrica Källén, verksamhetschef på Klys, Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd. 
  • Nduduzo Makhathini, en av Sydafrikas största jazzmusiker.
  • Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare Kvinna till Kvinna och nyvald ordförande för samarbetsorganisationen CONCORD.

Programledare: David Isaksson och Ylva Bergman.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.