Välkommen 2020!


Det är lätt att tappa tron på mänskligheten i dessa tider, men ge inte upp! Här kommer några (kanske triviala men dock) tankar på vägen in i det nya decenniet.

Gott nytt år!

1. Gör gott i det lilla om du kan, men skuldbelägg inte andra som inte kan, eller förmår göra exakt samma sak som du gör.

2. Lägg inte hela din kraft på att bli arg.

3. Läs inte för många negativa nyheter i en följd. Ta en paus, försökt att se det längre perspektivet.

4. Stanna upp, reflektera. Tänk långsamt, istället för att tvärsäker leverera den ”enda givna” sanningen.

5. Uppmuntra de goda exemplen. Var generös.

6. Dansa!

7. Dela med dig av dina egna visioner och positiva tankar. Att SD har nazistiska rötter vet vi redan. Berätta istället vad du vill ska hända i framtiden.

8. Var inte för sträng mot dig själv, vi behöver alla hämta andan, stanna upp och inte behöva ställas till svars för varje liten handling. Människor är komplexa, allt är inte bara rätt eller fel.

9. Njut av konst, musik och film – allt det som hjälper till att förklara det vi tänker och känner, men långtifrån alltid säger.

10. Ta det som sker i samhället på allvar. Var tydlig och markera mot det du tycker är fel. Men gör det med respekt. ”Det goda hatet” existerar inte. Däremot så behövs det goda engagemanget.

11. För varje sak du engagerar dig i på sociala medier, gör också något i det verkliga livet. Det är handlingen, inte tanken, som räknas!

12. Småprata, ta de där sekunderna som krävs för att stanna upp, säga något trevligt eller bara vardagligt. Umgås med andra människor: skriv inte bara till – och om – dem.

13. Ge inte upp tron på demokratin. Det finns inga ”de andra” som kan lösa världens problem.

14. Kompromissa inte bort din själ.

15. Skratta mycket! Humorn är bra, den hjälper oss att få distans – också till oss själva. Och glöm inte att bada. Det är svårt att bada och hata samtidigt.

David Isaksson

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.