Global Bar@Global Reporting: Vietnam är nära!


”Vietnam är nära, nära som ett löfte” lyder en av stroferna på FNL-gruppernas skiva från 1972.

Under många år var det politiska engagemanget för Vietnam stort och Sverige var länge, inte minst genom byggandet av pappersbruket Bai Bang, en av landets viktigaste biståndsgivare.

Idag är det mer än tio år sedan beslutet togs att avsluta biståndet. Vietnam är ett medelinkomstland med allt större ekonomiska klyftor. Relationerna till USA är goda och varje år åker tusentals svenska ryggsäcksluffare, charterresenärer och kulturintresserade till Vietnam. Faktum är att kontakterna med Vietnam idag är mer omfattande än kanske någonsin tidigare.

Vietnam är nära – på riktigt!

Samtidigt är landet alltjämt en totalitär enpartistat där omfattande brott mot de mänskliga rättigheterna begås.

Vad skiljer dagens bild av Vietnam från den vi hade för 50 år sedan? Varför lockar Vietnam – och är det rätt att turista i en av världens hårdaste diktaturer?

Du möter:
Christofer Fredriksson, internationell samordnare, Stockholms konstnärliga högskola.
Eva Lindskog, Vietnamkännare.
Elisabeth Löfgren, styrelseledamot, Svenska Pen.

Moderator: David Isaksson.

Språk: svenska.
Datum: torsdag 11 april.

Baren genomförs i samarbete med med Svenska Kommittén för Vietnam, Laos och Kambodja.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

No Comment

Leave a reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *