Vårt avslöjande ger resultat – Sverige stoppar biståndet till Belarus regering!


På tisdagskvällen rapporterade DN och TT att Sveriges biståndsminister beslutat att stoppa biståndet till Belarus. Global Bar Magazine avslöjade tidigare idag att 35 procent av det svenska biståndet går till staten i Belarus, ett avslöjade som tycks ha legat till grund för biståndsministerns beslut.

I artikeln ställde vi även frågan till biståndsministern om hur han såg på samarbetet. Biståndsministerns sakkunnige svarade då: 

”Av hänsyn till våra partners säkerhet diskuterar vi inte offentligt vilka organisationer eller personer vi samarbetar med, eller planerar att samarbeta med”.

När vi påpekade att de flesta insatser inte är säkerhetsklassade och skickar över listan över samarbeten lovar ministerns pressekreterare att återkomma med ett nytt svar. Något svar fick vi dock aldrig.

Redaktionen

Previous Belarus: 35 procent av biståndet till samarbeten med staten
Next Svensk fotograf kvarhållen i Belarus