Vårt avslöjande ger resultat – Sverige stoppar biståndet till Belarus regering!


På tisdagskvällen rapporterade DN och TT att Sveriges biståndsminister beslutat att stoppa biståndet till Belarus. Global Bar Magazine avslöjade tidigare idag att 35 procent av det svenska biståndet går till staten i Belarus, ett avslöjade som tycks ha legat till grund för biståndsministerns beslut.

I artikeln ställde vi även frågan till biståndsministern om hur han såg på samarbetet. Biståndsministerns sakkunnige svarade då: 

”Av hänsyn till våra partners säkerhet diskuterar vi inte offentligt vilka organisationer eller personer vi samarbetar med, eller planerar att samarbeta med”.

När vi påpekade att de flesta insatser inte är säkerhetsklassade och skickar över listan över samarbeten lovar ministerns pressekreterare att återkomma med ett nytt svar. Något svar fick vi dock aldrig.

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.