Palestina: Så mycket kostade granskningen


Kriget i Gaza. Foto: Shutterstock-

När Sida i höstas lämnade in sin rapport om biståndet till Palestina beslutade regeringen att Sida även skulle granska organisationernas sociala medie-konton. Nu är granskningen klar. Kostnad för skattebetalarna: 1,3 miljoner kronor.

Vi har tidigare rapporterat att Sida rekommenderar att biståndet nu ska återupptas. Detta efter att man bland annat granskat tusentals inlägg på sociala medier. Kostnaden för granskningen, som pågått sedan i december, uppgår till 1,3 miljoner kronor. ”Där ingår fyra revisionsrapporter, samt granskningen av organisationernas externa kommunikation”, skriver Sida i ett mail till Global Bar Magazine.

Till detta kommer kostnaden för de arbetstimmar som Sidas personal lagt ned för uppdraget. Det finns dock ingen sammanställning över hur många dessa är.

Som jämförelse räcker 400 kronor som skänks till Röda Korset till något av följande:

  • Matpaket till en hel familj i en månad
  • 2 st på flykt-paket
  • 5 st värmande vinterfiltar
  • Nödmat till 120 undernärda barn

Redaktionen

Läs också

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.