Global Festival 22/8 kl 18.00-18.45. Sveriges väg mot Nato


Montage

Vad var det egentligen som hände våren 2022 då Sverige övergav den militära alliansfriheten och ansökte om Nato-medlemskap? Var det ett naturligt steg efter år av allt tätare samarbete, eller ett överilat känslobeslut? Global Festival bjuder in till författarsamtal med Mikael Holmström och Agnes Hellström, båda aktuella med böcker på ämnet.

Tid: Tisdag den 22/8, kl 18.00
PlatsStudio SN7 (Stora Nygatan 7, Stockholm)

Anmäl dig genom att klicka på den här länken.

Livesändning på Facebook via denna länk

Mikael Holmström, erfaren säkerhetspolitisk reporter vid Dagens Nyheter, har skrivit boken ”Den dolda allansen – Sveriges hemliga Nato-förbindelser” som kommit att bli ett standardverk för den som vill förstå den svenska dubbelpolitiken under det kalla kriget. Den femte, utökade, upplagan (2023) skildrar också spelet kring Sveriges Nato-ansökan.

Agnes Hellström, författare och journalist som 2016–2022 var ordförande i Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, utkommer i september med sin nya bok ”Fredsfittan – Natobeslutet som förändrade Sverige”. Under sina år som ordförande för fredsorganisationen fick hon unik inblick i svensk försvars- och säkerhetspolitik och boken skildrar hennes sista månader som Svenska Freds ordförande våren 2022, då Sveriges socialdemokratiska regering övergav den militära alliansfriheten och ansökte om medlemskap i Nato. Hon har tidigare skrivit romanen ”Ränderna går aldrig ur” och den självbiografiska reportageboken ”Att vara utan att synas”, som granskade Sveriges tre riksinternat.

Här hittar du hela programmet:

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.