21–25/8. Välkommen på Global Festival!


Den 21–25 augusti är det dags för Global Festival – en serie samtal diskussioner och mingel i samarbete med organisationer, förlag och andra med ett globalt engagemang. Har du tips på frågor vi borde diskutera? Hör av dig!

Global Bar Magazine har tidigare år genomfört flera uppskattade seminarier under namnet Global Bar Talks. Det här året är behovet av att få samtala och diskutera världen utanför Sverige större än på mycket länge – därför drar vi i gång Global Festival!

Under fem dagar i augusti (21-25/8) anordnar vi kvällsdiskussioner, frukostmöten och lunchsamtal. Vi kommer att bjuda in författare med aktuella böcker kring globala frågor liksom forskare, debattörer och andra. Förutom detta blir det mingel och nätverkande.

– Global Bar startade som en samtalsarena och självklart vill vi att samtalet ska fortsätta. Vi har tidigare ordnat samtal under just denna period i slutet av augusti tillsammans med olika samarbetspartners och vi vet att det är väldigt uppskattat, säger Global Bar Magazines chefredaktör David Isaksson.

Flera olika teman

Vi kommer att ordna program efter olika teman under dagarna. Till det som är klart hör Global hälsa, Ukraina/utvecklingen i öst, klimat, Kina samt vilka möjligheter – men också risker – som AI innebär för biståndet.

Författare pratar om aktuella böcker

Global Festival äger rum på Studio SN7 som är del av Gamla Stans bokhandel och under veckan sker flera samtal med författare om deras böcker. Till dem som bekräftat medverkan hör Mikael Holmström och Agnes Hellström på temat NATO och svensk säkerhetspolitik, Lisa Bjurwald om kriget i Ukraina och ryska koncentrationsläger, Gunnar Lindstedt om den politiska utvecklingen i Kina och Ryssland och Rebecka Carlsson om klimatomställningen.

Partners bidrar med idéer och kunskap

Global Festival anordnas i samarbete med Globala Fonden, Läkarmissionen och Studio SN7. Fler partners tillkommer.

Vill du veta mer? Vill din organisation, myndighet eller företag bli partner med Global Festival? Hör av dig till oss på info@globalbar.se

Redaktionen

Läs också

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.