Carin Jämtin får förlängt till 31 augusti


Carin Jämtin. Foto: Sida.

Sidas avgående generaldirektör Carin Jämtin får förlängt till den 31 augusti i väntan på att regeringen utnämner en permanent ny generaldirektör.

Carin Jämtins förordnade gick formellt ut den 31 maj och regeringen har, trots att Carin Jämtin förklarat att hon gärna ville stanna, tydligt uttalat att man anser att biståndet behöver en ny chef. Läs vår artikel om detta från 17 februari.

Global Bar Magazine har tidigare skrivit om den allt annat än hjärtliga tonen mellan statssekreterare Diana Janse – nyligen utsedd till bistånsdebattens näst mäktigaste – och Sidas generaldirektör Carin Jämtin. Läs artikeln här. Bland annat så fick Jämtin inget svar från Janse på sitt erbjudandet om att ”vicka” på sitt ”gamla jobb”.

I väntan på att en ny generaldirektör utses har regeringen nu fattat beslut om att förlänga Carin Jämtins förordnade till den 31 augusti. Av beslutet framgår att hon under denna period får en lön på 129 300 kronor i månaden.

Redaktionen

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.