Möt vår praktikant: Faith Anyango


Faith Anyango, 21-årig snart examinerad journalist på Mittuniversitetet i Sundsvall. Foto: Global Bar

Under våren utökar Global Bar Magazine sin redaktion med en ny stjärna, Faith Anyango!

Hej Faith! Vem är du?

Jag heter Faith Anyango. Jag är 21 år gammal och jag bor i Sundsvall. Jag pluggar journalistik på Mittuniversitet och är snart färdig med mina studier.

Vad vill du kunna bidra med under din praktik?

Under min praktik vill jag kunna bidra med så mycket som det bara går. Jag vill skriva om lätta och tunga ämnen och bidra med ytterligare perspektiv för redaktionen.

Vilka områden intresserar dig särskilt?

Mänskliga rättigheter är något som intresserar mig, framförallt när det kommer till barn. Jag tycker att alla barn ska ha rätt till ett hem där de känner sig trygga och där de får sina grundläggande behov tillgodosedda. Jag kan inte säga på rak arm precis vilka områden som jag kommer fokusera på. Det är många frågor som jag vill utforska eller lära mig mer om och det finns säkert saker som jag inte vet att jag gillar som jag inte upptäckt ännu.

Vad har du gjort tidigare?

Tidigare har jag haft två kortpraktiker, på SVT Västernorrland och Länstidningen Södertälje. På båda arbetsplatserna var jag allmänreporter och skrev både längre och kortare artiklar. Jag fick också prova på att redigera stillbilder och rörligt material. Jag har även sommarjobbat på Redigerings Navet, där jag ägnade mig åt redigering av lokala tidningar inom Bonnier koncernen.

Varför vill du praktisera på Global Bar Magazine

Jag vill praktisera på Global Bar Magazine då jag upplever att tidningens syfte ligger i linje med mina värderingar. Jag gillar att tidningen drivs ideellt. Jag drömmer också om att någon gång i framtiden kunna skapa en ideell organisation för barn. Jag tror också att jag genom att arbeta på Global Bar Magazine kommer bli mer allmänbildad och jag kommer hålla mig ständigt uppdaterad på vad som händer runt om i världen.

Redaktionen

Läs Faiths artiklar

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.