Global Podd 7/20. Sjuksyrror, olja och snygga kubanska läkare


I Indien tvingas de kastlösas barn att äta gräs för att överleva, i Libanon växer protesterna på nytt och i Tanzania rustar sjukvården för covid-19. Inte ens Trinidad kommer undan – men där har man ett helt eget sätt att göra nyheter.

Vi pratar sjukvård i detta avsnitt av Global Podd och bjuder så klart på den bästa coronamusiken. Dessutom: Klimatoptimisten Johan Kuylenstierna som ändå tror att världen kommer att bli bättre den dag pandemin är över.

Medverkande:

  • Lenin Raghuvanshi, MR-aktivist från staden Varanasi i Indien.
  • Baraka Mng’ong’o, manlig sjuksköterska i Tanzanias huvudstad Dar es Salaam.
  • Malin Cronqvist, grundare av organisationen Help to Help.
  • Lars Palmgren, journalist, bosatt i Viña del Mar i Chile.
  • Johan Kuylenstierna, vice ordförande i klimatpolitiska rådet och tidigare chef för Stockholm Environment Institute (SEI).

Programledare: David Isaksson och Ylva Bergman.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.