Regeringen skänker covid-19 vaccin till Guatemala


Coronaviruset. Foto: Unsplash

Nu ger regeringen upp till 700 000 doser Modernavaccin mot covid-19 till Guatemala. Det centralamerikanska landet lanserar i slutet av 2022 en kampanj för att fler ska vaccinera sig. Fram till nu har det gått oerhört trögt med vaccineringen.

Räknat per capita är Sverige är ett av de länder som har bidragit mest till det globala vaccinutbudet. Nu skänker Sverige doser som ska används för påfyllnad för de 40 procent av befolkningen i Guatemala som redan har fått en vaccindos. Donationen påverkar inte den svenska tillgången till vaccin på hemmaplan. Guatemala blir nu det första landet i Latinamerika att få vaccindoser direkt av Sverige.

Guatemala har haft enorma problem med att få till en utbredd covid-19 vaccinering av sin befolkning. I juli 2022 rapporterade tidningen Nature att landet låg sist i Latinamerika när det gäller vaccintäckning. Nu har även apkopporna fått fäste i landet med 43 rapporterade fall hittills.

Läs även

Redaktionen

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.