Global Podd 118. Bangladesh, Somalia, Bolivia – vad händer med klimatet?


Bangladesh. Foto: Mohammad Samir/Unsplash.

Bangladesh, Somalia och Bolivia – tre länder där klimatförändringarna nu ställs på sin spets. Vad händer? Kan biståndet göra skillnad? Finns det positiva saker som vi aldrig hör talas om? Hör Sidas landschefer berätta om vad som gör just deras länder speciella.

Den 6:e november inleds nästa klimatmöte i Egypten (COP 27) och frågan är om ännu en FN-konferens kommer att leda till något, eller om allt bara (åter) blir tomma ord.

I Bangladesh och Bolivia har fattigdomen kraftigt minskat de senaste 15-20 åren. I Somalia är situationen däremot akut med en väntade svältkatastrof.

Bangladesh, Somalia och Bolivia är alla stora samarbetsländer för det svenska biståndet. En annan sak som länderna har gemensamt är att de alla påverkas av den globala klimatkrisen.

Så vad händer nu? Kan det svenska biståndet göra skillnad? Finns det också positiva saker att berätta från några av världens fattigaste länder?

Lyssna på:

  • Maria Stridsman, biståndschef i Bangladesh.
  • Fredrik Uggla, biståndschef i Bolivia.
  • Anna Saleem Högberg, biståndschef i Somalia.

Samtalsledare: David Isaksson.

Här hör du avsnittet på Apple Podcaster

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.