Ökat svenskt stöd till Pakistan


Översvämning i Sukkur, Pakistan 22/8 2022. Foto: Shutterstock.

Sida ger ytterligare stöd på 9,2 miljoner kronor till de som drabbat av översvämningarna i Pakistan. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

En tredjedel av Pakistan ligger under vatten och minst 1 100 personer har dött – däribland 380 barn. Delar av Pakistan har fått upp till åtta gånger mer regn än den totala årliga nederbörden. Enligt beräkningar har fyra miljoner hektar grödor har förstörts och den första uppskattningen av skadorna uppgår till 10 miljarder US-dollar. 

– Nu måste världen lyssna på människor i Pakistan och bidra med den hjälp som krävs, sa Shabnam Baloch, landschef i Pakistan på organisationen International Rescue Committee (IRC) i en tidigare intervju med Global Bar Magazine. IRC får nu ytterligare stöd på 4,1 miljoner kronor. Action Against Hunger får 3 miljoner, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har beviljats 2,1 miljoner för att bidra med både ett team av experter och tält som transporteras till de drabbade provinserna.

– Det är fortfarande svårt att ta sig fram till de miljontals människor som förlorat sina hem eftersom regnet fortsätter och dödstalen kommer stiga om hjälpen kommer fram för sent. Flera hjälporganisationer är på plats i landet men utmaningen är att nå de som har de största behoven när vägar och broar är skadade, säger Jakob Wernerman, Sidas chef för det humanitära biståndet i pressmeddelandet.

Totalt har Sida nu beslutat om 17,7 miljoner kronor i stöd till de fyra organisationerna:

  • International Rescue Committee: 7,7 miljoner kronor
  • Islamic Relief: 4,9 miljoner kronor
  • Action Against Hunger: 3 miljoner kronor
  • Myndigheten för samhällsskydd och beredskap: 2,1 miljoner kronor

Redaktionen

Läs också

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.