Global Bar-samtal 4/10: Ryssland, medierna och makten


Putin i fokus. Foto: Shutterstock.

OBS. Plats: Stora Nygatan 7 – den nya samtalsscenen på samma adress. Läs mer här

När: 4/10. Samtal 18-19.00.

Vem styr, vilka oberoende röster finns det kvar? Hur får ryska medborgare sin information, hur ser det officiella medieutbudet egentligen ut och vad har hänt med alla modiga journalister? 

Den bild vi får från det ryska angreppskriget mot Ukraina kommer så gott som uteslutande från fria och oberoende medier, men för ryska medborgare och de som följer ryska propagandakanaler i andra delar av världen är situationen en annan. I Sverige nås vi också i mycket liten grad av information från hur människor tycker och tänker i olika delar av Ryssland.

I höstens andra Global Bar-samtal går vi på djupet med den ryska mediesituationen. 

Du möter:

  • Lusine Djanyan, konstnär och aktivist, medlem i Pussy Riot som befinner sig i exil i Sverige
  • Johanna Melén, utrikesreporter på Sveriges radio
  • Elin Jönsson, Utrikesreporter, SvTs tidigare Rysslandskorrespondent.

Samtalsledare: David Isaksson, Global Bar Magazine.

Samtalet anordnas av Global Bar Magazine i samarbete med Tisdagsklubben och Stora Nygatan 7.

OBS! Begränsat antal platser. Anmäl dig här!

Läs också

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.